RUTINA DE ÎNGRIJIRE A PIELII ÎN SEZONUL RECE

RUTINA DE ÎNGRIJIRE A PIELII ÎN SEZONUL RECE
Zilele reci de iarnă își lasă amprenta de multe ori și asupra pielii noastre. Vântul, frigul, diferența de temperatură de la interior la exterior, înseamnă pentru mulți dintre noi senzația inconfortabilă de uscăciune, senzația de piele strânsă la nivelul pielii fetei, mâinilor și picioarelor, precum și exfolierea, crăparea pielii și eczemele sunt destul de frecvente în această perioadă. 

1. Evitați băile fierbinți
Multora dintre noi ne place să ne cufundăm într-o cadă plină cu apă fierbinte după ce am înghețat afară în frig. Din păcate, căldură intensă a unui dus sau o baie fierbinte, nu face decât să descompună barierele lipidice la nivelul pielii, ceea ce poate duce la o pierdere a hidratării.

      
       
3.Folosirea unor produse de ingrjire potrivite
Iarna pielea produce mai puține uleiuri naturale decât de obicei și, de asemenea, umiditatea va determina o deshidratare rapidă. Pentru a preveni uscarea extremă, evitați folosirea peelingurilor puternic abrazive, a măștilor și loțiunilor tonice pe bază de alcool. Mai potrivit ar fi, în schimb, un demachiant sub formă de cremă și măști de față profund hidratante, nu pe bază de argilă, deoarece tind să usuce pielea.

Poți încerca crema noastră demachiantă, masca cu caolin și cărbune sau pudra de curățare.

 

Vezi gama Catifelin pentru o hidratare intensă!

6. Hidratarea mâinilor
Pielea mâinilor este mai subțire decât cele mai multe parti ale corpului și are mai puține glande sebacee, ceea ce înseamnă că va fi mai dificil să le păstrăm hidratate, mai ales iarna. Tocmai de aceea este recomandat ca atunci când ne aflăm în aer liber să le protejam cu ajutorul mănușilor și să aplicăm periodic o crema hidratantă special concepută pentru îngrijirea lor.

7. Prevenirea buzelor crăpate
Balsamul hidratant pentru buze este indispensabil pentru a preveni crăparea lor, fiind recomandat să îl aplicăm pe tot parcursul zilei. 

Sperăm ca sfaturile noastre să vă fie de ajutor! Vă așteptăm pe website-ul nostru cu produse special concepute pentru o piele perfectă.

By Farm. Antonia Radu
Asist. Univ. Dr. Facultatea de Farmacie Craiova


 


















 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Sambata: 08:00 - 15:00

0251.420.587 office@farmaciaizvorultamaduirii.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!